KURUMSAL
SON DUYURULAR
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "Zorunlu Afet Sigortası" ile ilgili açıklamasının ardından sektörün önde gelen isimleri de değerlendirmelerde bulundu.
Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği ‘SAAD’ Genel Başkanı ve AİS Sigorta A.Ş CEO’su Halil İbrahim Ece, “Hazine ve Maliye Bakanlığı uzun zamandır üzerinde çalıştığı Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) Haziran ayı sonuna kadar sektörde yerini almasını bekliyoruz. Sigortacılık sektörü olarak Zorunlu Afet Sigortası’nı olumlu karşılıyoruz.” İfadelerine kullandı
SAAD Genel Başkanı ve AİS Sigorta A.Ş CEO’su Halil İbrahim Ece açıklamasının devamında;
“Bilindiği üzere son yıllarda ilkim değişikliğine bağlı, gerek dünyada gerek ise ülkemizde doğa afetlerinde artışlar gözlemlenmektedir. Bu afetler nedeniyle çok ciddi yıkıcı hasarlar meydana gelmiştir. 1999 yılında yaşadığımız ve birçok insanımızı kaybettiğimiz deprem sonrasında bilindiği üzere Zorunlu Deprem Sigortası ‘DASK’ sektöre girmiştir. Deprem sigortası sivil konutlara deprem afeti için teminat sunan bir poliçe olarak karşımıza çıktı. Şimdi ise yeni bir poliçe türü olan Zorunlu Afet Sigortası devreye girdiğinde; heyelan, sel, fırtına, dolu, çığ ve orman yangıları gibi afetlerde teminat altına alınmış olunacaktır.
Ancak toplumumuzda sigortacılık bilincinin oluşturulması noktasında ciddi bir eksiklik söz konusudur.
Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre; Türkiye'de trafik sigortası güvencesinde bulunan araç sayısı Mart sonu itibarıyla 23,3 milyonu geçti, sigortalılık oranı yüzde 79,5 olurken 6 milyonu aşkın aracın zorunlu trafik sigortasının bulunmadığı belirlendi.
Deprem sigortası verilerine baktığımızda ise, konut sayısı 11.5 milyonu açmış durumda. Türkiye geneline baktığımızda ise deprem sigortası oranı yüzde 58 durumdadır. Türkiye genelinde yüzde 42 civarında hala deprem sigortasının olmadığını görüyoruz.
Özellikle zorunlu sigortalarda toplumumuzda sigorta bilincini oluşturmak zorundayız.” Şeklinde konuştu.